Voor ouder of verzorger Voor rijbewijsleerlingen

Invoering ‘blended’ blokonderwijs ligt op koers

Door de coronacrisis kwam ‘blended leren’ binnen de rijschoolbranche het afgelopen jaar in een stroomversnelling terecht. Blended leren, een samenhangende mix van verschillende rijonderwijsactiviteiten, leer -en hulpmiddelen, die effectief, efficiënt en flexibel leren mogelijk maken, is sinds 2021 een heel belangrijk thema binnen de rijschoolbranche.

 

De Koers
Deze koers betekent dat de kennisoverdracht van de rijinstructeur naar de rijbewijs kandidaat is verplaatst naar zelfstandige voorbereiding en waarbij in één op één situatie tijdens de rijles gebruikt wordt voor verdieping, verrijking en oefening.
Door de coronacrisis moest iedereen opeens de stap naar digitaal leren en digitaal onderwijs maken. Dit om zoveel mogelijk onderwijs op afstand en online door te kunnen laten gaan.

‘Kan zelf indelen, tempo bepalen en voorbereiden. Steek er veel van op. Een rijbewijs kandidaat.

Hulpmiddel
Digitale middelen bieden veel praktische mogelijkheden ter ondersteuning van het rijonderwijs. Blended leren biedt veel vormen en mogelijkheden om rijonderwijs aan te bieden, waaronder ook digitale varianten.  Voordelen zijn ondermeer, dat je als rijinstructeur minder reisbewegingen hebt, maar wel de efficiënte. Met behulp van digitale hulpmiddelen, kun het voorbereiden van een rijles op een eigen gekozen plek en een eigen gekozen moment doen.
Het blokonderwijs is geen vervanging van de fysieke rijles, maar een ondersteuning en hulpmiddel voor de praktijkles.

Dankzij de efficiëntie van het blokonderwijs ga je eerder het leerdoel van je praktijklessen begrijpen. Je hoeft dan minder te oefenen.
Het blokonderwijs is tijd en geld besparend en je kunt eerder het rijexamen met vertrouwen aanvragen.

Dit is de website van het blokonderwijs

Dato Kolk
Redacteur