Voor rijbewijshouders

Mensen met rijbewijs durven vaak niet meer de weg op

Uit recent onderzoek blijkt dat steeds meer mensen met een rijbewijs de weg niet meer op durven. Het gaat om jongeren die hun rijbewijs halen en daarna lange tijd niet meer rijden, tot ouderen die onzeker worden door nieuwe technische snufjes in nieuwe auto’s.

In totaal zouden er tegen de 1 miljoen mensen in Nederland zijn die wel een rijbewijs hebben, maar niet durven te rijden.

Drempel wordt groter

Veel jongeren halen hun rijbewijs, maar durven daarna niet meer achter het stuur te kruipen omdat ze bijvoorbeeld rijangst hebben, of omdat ze een jaar naar het buitenland gaan. Dan wordt de drempel om daarna weer achter het stuur te kruipen, groter. Anderen durven bijvoorbeeld niet op de snelweg te rijden.

Rijscholen raden aan om zo snel mogelijk achter het stuur te kruipen, en flink wat kilometers te maken als je je rijbewijs hebt gehaald. Wie niet meer achter het stuur kruipt en wil dit wel weer gaan doen naar verloop van tijd, kan dus een opfriscursus bij een rijschool volgen.

Dato Kolk
Redacteur

One Reply to “Mensen met rijbewijs durven vaak niet meer de weg op

  1. I just like the valuable info you supply to your articles.

    I will bookmark your blog and take a look at once more right here
    frequently. I am slightly certain I will learn plenty of new stuff proper here!
    Best of luck for the following!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *