Voor rijinstructeurs Voor rijscholen

Thuis leren voor de rijles in de praktijk

Met een kennisinstituut innoveren
Velen moeten aan het idee wennen, maar het gaat toch echt gebeuren: thuis leren voor de rijles in de praktijk. Dit is niet hetzelfde als huiswerk maken. Ook niet hetzelfde als het leren van je verkeerstheorie. Het is echt zoals het er staat. “Thuis leren voor de rijles in de praktijk” Technologische ontwikkelingen en veranderingen in de samenleving dwingen de rijschoolbranche om mee te doen aan innovatie.

Pre teaching
De leerprogramma’s beginnen met pre teaching (voorbereiden) Dit betekent dat iemand die een rijbewijs wil halen geleerd wordt, om klant van een rijschool- en leerling van een instructeur te mogen zijn. Deze persoon gaat als leerling de marketing van een rijschool beter begrijpen en laat zich niet langer verwarren met andere doelen dan de verkeersveiligheid. Andersom ook. Deze persoon gaat als klant het rijonderwijs beter begrijpen en laat zich niet meer uit, over het aanvragen van een rijexamen, op het moment dat het niet kan. Er wordt onderscheid gemaakt tussen het doel van de leerling, het doel van een instructeur en het doel van een examinator. Het resultaat wordt terug gecommuniceerd naar ouder of verzorger.

Vragenlijst
Aan de hand van een online vragenlijst wordt er een keuze gemaakt over het leerprogramma wat nodig is om de rijles met aanvullende informatie te ondersteunen. Dit komt ten gunste van de verkeersveiligheid en gedrag later in het verkeer. Tijdens de rijles zelf, gaat het vaak om vaardigheden en gevaarherkenning die aangeleerd moeten worden. Aan het eind van de vragenlijst wordt een leerprogramma en portfolio samengesteld. Er is rekening gehouden met de kenmerken van de instructeur. De leerprogramma’s zijn afgestemd op karaktereigenschappen van rijbewijs leerlingen.

Blokonderwijs
De leerprogramma’s zijn afgestemd op de rijbewijs leerling en hebben leer verhogende kenmerken om de verkeersveiligheid via het kennisinstituut te bevorderen. Niet de marketing bepaald de omzet, maar de verkeersveiligheid betaald het loon waar de rijinstructeur recht op heeft. Ouders en leerlingen willen en gaan rijscholen hierin begrijpen. Het kennisinstituut heeft hierin een betrouwbare functie. In het onderwijs is dit een normaal gegeven.

Blokonderwijs bestaat uit verschillende compartimenten waarin leerlingen van elkaar verschillen. leerprogramma 4 kan in compartiment 5 vallen, maar ook bijvoorbeeld in compartiment 2. Voor de rijbewijs leerling is het belangrijk om te weten welke leerprogramma voor hem of haar het meest geschikt is. De rijinstructeur doet kennis op terwijl de leerling aan het leren is. Blokonderwijs is zeer efficiënt en werkbaar in de praktijk. Dit zal de naam van de rijschool ten goede komen en de verkeersveiligheid doeltreffend verbeteren.

Capaciteit
Er is langdurig aan alle leerprogramma’s gewerkt. Capaciteitsverdeling is belangrijk voor de bedrijfsvoering van rijscholen. Op dit moment beschikken we over een landelijke netwerk, verdeeld over 54 regio’s.
Voor elke regio is er een afzonderlijk leerprogramma beschikbaar. Deelnemende rijscholen/rijinstructeurs kunnen hierin na aanmelding en overeenkomst toegang krijgen.
Zo kunt u dus nog in deze coronatijd weer online, praktijk voorbereidend aan de slag met leerlingen.
Hierbij een voorbeeldlink: amsterdam.rijlesonderwijs.nl
Vervang het woord “amsterdam” met uw oproepplaats.

Denkt u de rijschool weer op te kunnen starten met leerprogramma’s van het kennisinstituut?
Dat kan ook in de huidige coronatijd vaak binnen 7 werkdagen.

Wij heten u van harte welkom.

Dato Kolk
Redacteur

One Reply to “Thuis leren voor de rijles in de praktijk

  1. Good post. I am a regular visitor of your blog and appreciate you taking the time to maintain the nice site. I will be a regular visitor for a really long time. Rozalin Cord Iorgos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *